Γ΄ τάξη ΕΠΑΛ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

Στοχεύοντας στη βέλτιστη προετοιμασία των μελών μας, την Πέμπτη 20/02/2023 και το Σάββατο 22/04/2023, ώρα 09.00 – 12.00, οι μαθητές της Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ ειδικότητας Πλοιάρχου & Μηχανικού Ε.Ν θα  λάβουν μέρος σε πανελλαδικό διαγώνισμα προετοιμασίας στα μαθήματα ειδικότητας τα οποία παρακολουθούν στο ΚΥΟΝΣ Διάπλους.

Ουσιαστικά πρόκειται για προσομοίωση των Πανελλαδικών εξετάσεων, στην οποία λαμβάνουν μέρος μαθητές φροντιστηρίων από όλη τη χώρα και διενεργείται με βάση τους κανόνες που ισχύουν στις εξετάσεις αυτές (κοινή ημέρα και ώρα έναρξης εξετάσεων, επιλογή θεμάτων από ανεξάρτητη επιτροπή και αποστολή τους ταυτόχρονα σε όλα τα φροντιστήρια (λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων), ειδικά τετράδια με  σφράγιση στοιχείων μαθητή κ.ά.

Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης προσομοίωσης εξετάζεται το σύνολο της εξεταστέας ύλης, η εξέταση έχει χαρακτήρα επανάληψης και αξιολόγησης έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τελικές διορθωτικές κινήσεις στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει. Παράλληλα, αποτελεί μια άσκηση διαχείρισης χρόνου, ψυχολογίας και στρατηγικής σε πραγματικές συνθήκες, πριν από τις τελικές εξετάσεις.

Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας είναι ότι αξιολογείται το Στατιστικό Προφίλ της Εκπαιδευτικής Πορείας του Μαθητή (ΣΠΕΠΜ), το οποίο προκύπτει από τη σύγκριση των επιδόσεων του μαθητή με βάση πανελλαδικά στατιστικά, υπό μορφή αναφοράς (Report). Η αναφορά αυτή θα κοινοποιηθεί στο γονέα και στο μαθητή.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την εφαρμογή των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής (ΕΒΕ), το ΣΠΕΠΜ αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία τόσο για το ΚΥΟΝΣ Διάπλους όσο για τους γονείς και φυσικά για τους ίδιους τους μαθητές.

Η ομάδα του ΚΥΟΝΣ Διάπλους εύχεται καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην εξέταση !

Σας αρεσε;

Share on Facebook
Share on Twitter
Γίνε μέλος της κοινότητας Διάπλους , προετοιμάσου οργανωμένα, μεθοδικά  και …
… εάν είσαι μαθητής, μπες στη σχολή πρώτης προτίμησής σου !
… εάν είσαι φοιτητής, πάρε πτυχίο στην ώρα του, δίχως καθυστερήσεις ! 
Diaplous - Κέντρο Υποστήριξης & Οργάνωσης Ναυτικών Σπουδών -  Πειραιάς

Επικοινωνία

Μεθώνης 87, Πειραιάς 185 45
Δευτέρα – Παρασκευή : 10.00 – 20.00
Σάββατο : 10.00 – 15.00
©2019 diaplous.edu.gr | Design & Hosting by theweaver.gr