Σχετικά με μας

Εισαγωγή

Το Ελληνικό ναυτιλιακό «θαύμα» προήλθε από το «ιδιοφυές» των Ελλήνων πλοιοκτητών, όμως στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην αξιοσύνη των Ελλήνων ναυτικών. Η αντίληψη, η γνώση του αντικειμένου και οι δεξιότητες που είχαν αναπτυγμένες οι παλαιότεροι Έλληνες αξιωματικοί, θεωρούνται απαραίτητα προσόντα, για τους Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, στη σύγχρονη απαιτητική, πολυπολιτισμική, άκρως ανταγωνιστική ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία.

Έχοντας υπόψη μας τα παραπάνω δεδομένα, δημιουργήσαμε στον Πειραιά, το Κέντρο Υποστήριξης & Οργάνωσης Ναυτικών Σπουδών (Κ.Υ.Ο.Ν.Σ) «Διάπλους»ένα “ναυτικό” πολυχώρο μελέτης στην οδό Μεθώνης 87, σημείο κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η διαφορετική εκπαιδευτική πρόταση μας στηρίζεται σε μια διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση με έντονη ναυτική χροιά

Ο μελλοντικός αξιωματικός εμπορικού ναυτικού βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και προετοιμάζεται γνωστικά, ενσωματώνοντας παράλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα τον βοηθήσουν στην εξέλιξή του !

IMG_20190908_093054-400x501

Η Φιλοσοφία μας

H ναυτιλία αλλάζει … καθώς υιοθετούνται και εφαρμόζονται νέες αυστηρότερες διεθνείς νομοθεσίες, με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα! Κράτη σημαίας και PSC υποχρεώνονται, πλέον, να επιβάλλουν νέους αυστηρότερους κανονισμούς και να εντατικοποιούν τις επιθεωρήσεις των πλοίων.

Τα πλοία αλλάζουν… καθώς η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η πολυπολιτισμικότητα των πληρωμάτων απαιτούν αξιωματικούς με τεχνικές,  διοικητικές και ηγετικές ικανότητες.

Η ναυτική εκπαίδευση αλλάζει… καθώς στη χώρα μας λειτουργούν πλέον και Ιδιωτικές Ναυτικές Ακαδημίες Ε.Ν, ενώ οι δημόσιες ΑΕΝ, εκσυγχρονίζουν & αναβαθμίζουν τα προγράμματα σπουδών τους, με στόχο την παραγωγή υψηλού επιπέδου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού.

Στα πρώτα τους βήματα, τα νέα παιδιά που επιλέγουν το ιδιόμορφο ναυτικό περιβάλλον, πρέπει να καθοδηγηθούν μεθοδικά & υπεύθυνα!

Η πολυετής εμπειρία των συνεργατών μας στο χώρο της ναυτιλίας και της ναυτικής εκπαίδευσης, η συνεχής επιμόρφωση, ο σεβασμός στο ναυτικό επάγγελμα και κυρίως η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, αποτελούν εχέγγυα για τη σωστή καθοδήγηση των νέων ανθρώπων που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα, προς την κατάκτηση των στόχων τους.

Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, με σεβασμό στις μαθησιακές ανάγκες κάθε σπουδαστή & χρήση σύγχρονων καινοτομικών μεθόδων.

Στο χώρο μας, μαθητές και σπουδαστές οργανώνονται, συνεργάζονται, καθοδηγούνται, συστηματικά και μεθοδικά, “μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν” και συγκρατούν τη γνώση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω καινοτομικών μεθόδων ομαδοσυνεργατικής μάθησης με χρήση οπτικοακουστικών μέσων, διάδραση, προσωπική επαφή & επικοινωνία με τον εκπαιδευτή. Μια μοναδική και κυρίως αποτελεσματική εκπαιδευτική εμπειρία, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας !

Για εμάς, κάθε μέλος αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση, ένα ξεχωριστό στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί !

Η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, μας επιτρέπει την άμεση διάγνωση του μαθησιακού προφίλ κάθε μέλους και το σχεδιασμό κατάλληλου εξατομικευμένου προγράμματος, ώστε να καθοδηγηθεί με ασφάλεια στις επερχόμενες εξετάσεις.

Ειδικότερα για τους σπουδαστές των ΑΕΝ, σκοπός μας είναι η ταχύτερη δυνατή σταδιοδρομία τους, χωρίς καθυστερήσεις μαθημάτων, προς διασφάλιση της επαγγελματικής, κοινωνικής και οικονομική ανέλιξής τους.

Με ήθος, όραμα και γνώση: Εμπνέουμε, μοιραζόμαστε, πάμε μπροστά !

Στο ΚΥΟΝΣ Διάπλους, παράλληλα με την υποστήριξη που παρέχουμε στα μέλη μας, σε θέματα οργάνωσης και υποστήριξης σπουδών, επιχειρούμε την καλλιέργεια και ανάπτυξη της ναυτοσύνης σε αυτά, μέσω:

  • Οργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με ομιλητές καταξιωμένα στελέχη του χώρου της ναυτιλίας
  • Ειδικά σχεδιασμένων δράσεων και επισκέψεων
  • Ανάπτυξης τεχνικών δεξιοτήτων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες

 

Μαζί μας το ταξίδι είναι δημιουργικό και κυρίως αποτελεσματικό, γιατί είμαστε σε θέση να σε εμπνεύσουμε και να σε καθοδηγήσουμε ασφαλώς προς την επιτυχία.

Μαζί μας, το αδύνατο γίνεται εφικτό!

 

Υπηρεσίες

Α.    Μαθητές ΕΠΑΛ Ναυτικών επαγγελμάτων και τομέων Μηχανολογίας-Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Α1. Mentoring – Coaching   σε μαθήματα ειδικότητας  όλων των τάξεων.

Β.    Σπουδαστές ΑΕΝ

Β1. Mentoring – Coaching σε μαθήματα όλων των εξαμήνων των ΑΕΝ Πλοιάρχων & Μηχανικών.

Β2.Mentoring – Coaching   σε μαθήματα όλων των εξαμήνων των Ιδιωτικών Ναυτικών Ακαδημιών – Πλοιάρχων & Μηχανικών.

Β3. Καθοδήγηση στην εκπόνηση εργασιών

Γ.     Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΑΤΕΙ

Γ1. Mentoring – Coaching   σε όλα τα μαθήματα αντιστοιχίας , για  απόκτηση διπλώματος Μηχανικού Ε.Ν. – Γ΄ Τάξεως

Δ.    Φοιτητές Ναυτιλιακών τμημάτων 

Δ1. Mentoring – Coaching σε σε μαθήματα όλων των εξαμήνων

Δ2. Καθοδήγηση στην εκπόνηση εργασιών 

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Στο ΚΥΟΝΣ Διάπλους εστιάζουμε στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα.

Σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής, προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές, συναισθανόμενοι τόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στη σημερινή εποχή, όσο και τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες των σπουδαστών στα πλοία.

Σε εσωτερικό επίπεδο, μεριμνούμε ώστε να διασφαλίζουμε στους συνεργάτες μας  άρτιες εργασιακές συνθήκες και άριστες διαπροσωπικές σχέσεις.

Σε εξωτερικό επίπεδο, μεριμνούμε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με κοινωνικό, οικολογικό, φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Νέοι Συνεργάτες

Νέα οράματα δημιουργούν νέες εργασιακές ανάγκες, άρα ευκαιρίες συνεργασίας με αξιόλογους επαγγελματίες , οι οποίοι διαθέτουν κοινές αξίες εμάς.

Μπορείτε να υποβάλετε το βιογραφικό σας στο nkt@diaplous.edu.gr, να  το εξετάσουμε με απόλυτη εχεμύθεια  και να έρθουμε σε επαφή μαζί σας , για την κάλυψη κάποιας θέσης εργασίας ανάλογης των προσόντων σας.