ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΕΠΑ.Λ)

Με όπλο την τριετή επιτυχή παρουσία μας στο χώρο της ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών Ναυτικών Λυκείων και σπουδαστών ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ (Πλοιάρχων και Μηχανικών), από το σχολικό έτος 2022 – 23 αποφασίσαμε να προσφέρουμε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας σε μαθητές και μαθήτριες Β΄και Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ των τομέων ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία προαπαιτεί σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες μαθησιακές προϋποθέσεις.

Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ :  ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ … ΟΝΕΙΡΟ, ΞΕΚΙΝΑ !

Η επιλογή της κατεύθυνσης, αποτελεί για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ το έναυσμα για την κατάκτηση των στόχων που έχουν θέσει αναφορικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κέντρου, βασισμένο στο τρίπτυχο Μέθοδος – Εξάσκηση – Καινοτομία, βοηθά τους μαθητές:

  • Nα οργανώσουν και να κατανοήσουν την εξεταστέα ύλη, η οποία θα τους οδηγήσει στη Σχολή της πρώτης επιλογής τους.
  • Να αναπτύξουντη συνθετική τους ικανότητα.
  • Να λάβουν την κατάλληλη Ακαδημαϊκή & Επαγγελματική κουλτούρα, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν βαθύτερα το αντικείμενο που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.

Οι σημειώσεις , τα σύγχρονα εκπαιδευτικά βοηθήματα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις κάθε ειδικότητας, οι συνεχείς εργασίες και προσομοιώσεις, ο υπεύθυνος καθηγητής για κάθε ειδικότητα και οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι  επαγγελματικού προσανατολισμού, αποτελούν τα ισχυρά «εργαλεία» του ΚΥΟΝΣ Διάπλους για την επίτευξη του στόχου των μαθητών μας.

Γ ΄τάξη ΕΠΑ.Λ : ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Οι μαθητές των Ναυτικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ καλούνται να είναι σωστά προετοιμασμένοιμαθησιακά και ψυχολογικά, προκειμένου να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν σε θεμελιώδεις ενότητες, προαπαιτούμενες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η προετοιμασία ξεκινά από τη θερινή περίοδο, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό των μαθησιακών αναγκών των μαθητών, την κάλυψη των γνωστικών κενών , την άνετη κάλυψη της ύλης και την εξοικείωση τους με το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εξειδικευμένοι – έμπειροι συνεργάτες μας, οι οργανωμένες σημειώσεις ανά μάθημα , τα φύλλα έργου & τα συνεχή διαγωνίσματα προσομοίωσης, προσφέρουν ολοκληρωμένη προετοιμασία με στόχο την επιτυχία των μαθητών μας στην πρώτη σχολή προτίμησής τους !